laat je uitdagen!

Laarbike

Fiets of loop door Aarle-Rixtel met behulp van deze interactieve tocht.

De Laarbike brengt je langs de prachtige natuur en langs mooie
historische en culturele locaties die dit mooie dorp te bieden heeft.

Ontdek de tocht op izi.travel of in de izi.travel app. Beschikbaar voor Android en IOS

Deze tocht brengt je langs verschillende highlights van Aarle-Rixtel. Niet alleen de bekende plekken zoals kasteel Croy komen in de tocht aan bod, maar je passeert ook onbekendere plekken, zoals de locaties van twee voormalige kerken.

De tocht kan worden gestart door de QR-code naast dit artikel te scannen met een smartphone (Android of iOS). Middels deze link zal de app izi.TRAVEL worden geïnstalleerd waarna de route met de naam “Laarbike: Aarle-Rixtel” automatisch opent. De tocht kan ook worden gevonden door de app izi.TRAVEL zelf te installeren en in de app te zoeken naar “Laarbike: Aarle-Rixtel”.

De route voert langs 32 zorgvuldige geselecteerde plekken in Aarle-Rixtel. Wanneer je in de buurt van zo’n plek komt zal de app automatisch een foto laten zien van de locatie. In de app wordt dan informatie getoond over het punt waar je nu bent, regelmatig vergezeld van een bijbehorende video.
Daarnaast is er bij elke plek een vraag opgenomen, welke kan worden beantwoord om punten te verdienen.

De volledige route is ongeveer 12 kilometer en is geschikt om af te leggen met de fiets of te voet. Te voet is de route bijvoorbeeld erg geschikt als activiteit in het weekend, op een zaterdag of zondagmiddag. Starten kan in principe op elke plek, het officiële startpunt is nabij de passantenhaven
aan de Zuid-Willemsvaart. Op die manier is het ook voor toeristen een ideale manier om het dorp te leren kennen.