laat je uitdagen!

Welpen

Welpen zijn kinderen van de leeftijd 8 tot en met 11 jaar. De gemengde groep, draait elke woensdag avond van half 7 tot half 9. In de blokhut van Scouting Aarle-Rixtel

De welpen zijn onderverdeeld in nesten. Elk nest heeft zijn nest leider, hiermee leren we de kinderen te leiden, te respecteren maar ook om samen te werken in een team. De kinderen werken bij sommige activiteiten of spellen in eigen nest of alleen en bij sommige activiteiten samen met de hele groep.

Programma’s
We doen op de avonden allerlei leuke bezigheden. We koken, knopen en stoken met de kinderen, knutselen om de creativiteit te stimuleren,  lopen tochten en doen buiten en binnen spellen. Het aanbod proberen wij zo gevarieerd mogelijk te houden zodat alle kinderen verschillende vaardigheden kunnen ontwikkelen, zo wordt er bij sommige spellen gewerkt aan hun sociale of zelfstandige vaardigheden en bij andere werken ze spelenderwijs aan hun eigen talenten.

Thema
Door een thema binnen de groep wordt er bij de kinderen hun creativiteit en fantasie ontplooit wat goed is voor de ontwikkelingen van het kind. Binnen de welpen wordt het thema van het Jungleboek gehanteerd, voor dit verhaal heeft de leiding een naam aangenomen van een van de dieren uit het jungleboek. Het is ook een traditie om elke groepsavond te openen met een belofte aan de wolvenkop die Akela, de hoofdwolf uitbeeld.

 

Kamp
Elk jaar wordt er in de eerste week van de schoolvakantie op kamp/vakantie gegaan om een nieuwe omgeving te ontdekken. Een kamp draait om een centraal thema wat ieder jaar varieert. Vaak zijn de kinderen een hele week buiten te vinden om leuke en vaak spannende programma’s te beleven.

Weekend
Ook zal er ieder jaar een weekend of overnachting plaatsvinden om de(jongste) kinderen en leiding aan elkaar te laten wennen en elkaar beter te leren kennen. Maar ook om te wennen dat ze niet thuis slapen, wat soms wat doorzettingsvermogen vraagt om het vol te houden.

Activiteiten
Vaak wordt er in het weekend ook nog een leuke activiteit georganiseerd,  eenmaal per jaar zetten we ons in voor de samenleving door potgrond te verkopen in Aarle-Rixtel. Maar de kinderen zijn ook welkom bij een Film Avond, een internationaal communicatie weekend (JOTA JOTI), kerstmis en carnaval.