laat je uitdagen!

Bevers

Bevers zijn jongens en meisjes van de leeftijd 5 tot 8 jaar. Deze gemengde groep, draait elke donderdag avond van 18.00 tot 19.30 uur in de blokhut van Scouting Aarle-Rixtel.

Programma’s
Tijdens de opkomsten doen de Bevers leuke en gezellige spellen en activiteiten. Door de diversiteit aan programma’s leren we de kinderen spelenderwijs hun eigen plaats te vinden in de maatschappij. Dit gebeurt door samen te werken, nieuwe vriendjes maken en elkaar te respecteren om hoe ze zijn. Maar er is ook plaats om hun eigen talenten verder te ontwikkelen, dit gebeurt met knutselen, buiten spelen en tochten lopen.

Kamp
Elk jaar wordt er in de eerste week van de zomervakantie vijf dagen op kamp/vakantie gegaan om een nieuwe omgeving en de natuur te ontdekken. Een kamp draait om een centraal thema wat ieder jaar varieert. Vaak zijn de kinderen een hele week buiten te vinden om leuke en vaak spannende programma’s te beleven. De Bevers verblijven gedurende deze dagen in tenten.

Weekend
Ook zal er ieder jaar een overnachting plaatsvinden om de (jongste) kinderen en leiding aan elkaar te laten wennen en elkaar beter te leren kennen. Maar ook om te wennen dat ze niet thuis slapen, wat soms wat doorzettingsvermogen vraagt om vol te houden. Dit is een goede voorbereiding op het zomerkamp, zo leren de kinderen ook alvast wennen aan het slapen in tenten. Tevens is dit ook een goede oefeningen voor de ouders, ter voorbereiding op het kamp!

Activiteiten
Vaak wordt er in het weekend ook nog een leuke activiteit georganiseerd, eenmaal per jaar zetten we ons in voor de samenleving door potgrond en bloemen te verkopen in Aarle-Rixtel. Ook zijn de kinderen elk jaar welkom op een internationaal communicatie weekend (JOTA JOTI), kerst-activiteit en met de carnavalsactiviteit.